Opis poda :

Kao spoj novih tehnologija i modernog dizajna, laminati su neosporan hit u opremanju enterijera različitih namena. Svojom lepotom su se vrlo brzo izborili sa konkurencijom u vidu parketa i brodskog poda, jer su se pokazali trajnijim i otpornijim. Laminati su stekli veliku popularnost u opremanju stambenih i poslovnih objekata zbog svoje jednostavnosti, lakoće održavanja i dugog veka trajanja.

Nacin montaze :

Podloga na koju se postavlja laminat mora da bude suva (vlaga max 2%), ravna i cista. Preporuka je da se laminat unese u prostoriju u kojoj je planirana montaza I ostavi da „odleži“ u toj prostoriji najmanje 48 sati kako bi se prilagodio temperaturi prostorije. Takodje, preporuka prilikom montaze je da se laminat polaze po duzini prostorije u pravcu glavnog izvora svetlosti. Ni na koji nacin se daske ne pricvrscuju za podlogu – laminat uvek treba postavljati kao “plivajuci”pod a ugradjuje se uklapanjem, bez lepljenja. Moguca je montaza preko sistema podnog grejanja pod uslovom da je grejni element ugradjen u cementnu ili betonsku kosuljicu. Kao pod od prirodnih materijala, laminat se siri i skuplja sa promenama temperature i vlaznosti. Zato je vazno dase prilikom postavke dilatira izmedju podnih obloga i zidova, cevi, odbojnika I sl.

Vreme montaze:

Osnovna prednost laminatnog poda u odnosu na druge podne obloge je njegova jednostavna I brza montaza. Vreme montaze laminata zavisi od konfiguracije prostorija. Obucene podopolagacke ekipe mogu da postave I do 250 m2 laminatnog poda u jednom radnom danu ( 8 radnih sati ).

Materijal :

Od  materijala koje se koriste prilikom montaze laminata osim laminata treba izdvojiti sundjerastu foliju koja se postavlja ispod laminata I predstavlja termicku I akusticnu izolaciju.

Izgled poda nakon zavrsetka montaze :

Laminatni pod po zavrsetku postavke mora da bude kompaktan, cvrst, akustican I ravan bez denivelacija izmedju dasaka.

Odrzavanje :

Za redovno ciscenje dovoljno je da ga prebrisete suvom krpom ili usisate. Ukoliko smatrate da je potrebno, ovu podnu oblogu mozete brisati vlaznom, dobro iscedjenom krpom.

Mrlje i fleke uklonite cim se pojave, koriscenjem sredstva za ciscenje. Kada koristite koncentrovani rastvor, najpre pazljivo pročitajte uputstvo za upotrebu. Nikada nemojte nanositi bilo kakvo sredstvo direktno na podnu oblogu.