Opis poda :

Sportski podovi namenjeni su za sve vrste sportskih aktivnosti, kako unutarasnjih, tako i spoljasnjih, za privremena ili trajna igralista. Imaju dug vek trajanja, lako se ciste i pruzaju maksimalnu sigurnost u svakom sportu.

Nacin montaze :

Montaza je razlicita u zavisnosti od vrste i namene sportskog poda. Ukoliko je u pitanju PVC sportski pod, tehnika montaze je identicna kao I montaza PVC poda u rolnama. Kod parket sportskih sistema se montaza vrsi preko pratece podkonstrukcije koja zavisi od sistema koji je odabran. U oba slucaja se zahteva ravna, cvrsta I suva podloga na cementnoj bazi. Za montazu PVC sportskog poda je potrebno uraditi I pripremu podloge nivelisucim masama. Za instalaciju sportskih terena na otvorenom, zahteva se podloga koja ce biti izvedena od sitnozrnastog asfalta ili betona. Iza toga se izradjuje sistem u vise nanosa u zavisnosti od odabranog sistema, odnosno vrste sporta za koji je sistem predvidjen.

Vreme montaze :

Vreme montaze zavisi od vrste sportskog sistema. Ukoliko je u pitanju PVC sportski pod, vreme montaze je priblizno vremenu postavke vinilnih podova u rolnama. Kod parket sportskih sistema vreme montaze zavisi od podloge, odnosno dodatnog nivelisanja iste. Vreme montaze spoljnih sportskih sistema  zavisi od vremenskih uslova. Kao sto smo napomenuli, to su viseslojni sistemi te svaki nanos ( sloj ) zahteva odredjeno vreme izrade I susenja ( sazrevanja ).

Materijal :

Materijal koji je potreban za montazu opet zavisi od vrste sporstkog sistema. Kod sportskog PVC sistema su potrebni maltene identicni materijali kao I kod vinilinih obloga. Parket sportska obloga se preko pratece podkonstrukcije postavlja lepljenjem ili nakucavanjem, te su od pratecih materijala potrebni lepak ili specijalni vijci odnosno ekseri.  Za spoljne sportske terene materijali koji se koriste prilikom montaze se odredjuju u zavisnosti od odabranog sistema.

Izgled poda nakon zavrsetka montaze :

PVC sportski pod po zavrsetku montaze izgleda ravno, monolitono I bez prekida. Sportski parket zavrsno izgleda kao klasicni parket, zavrsno lakiran. Sportski tereni za spoljnu upotrebu su viseslojni. Broj nanosa zavisi od predvidjene namene terena I od toga I zavisi zavrsni izgled. Pod treba da bude ravan, bez pukotina, sitnozrnaste struckure.

Odrzavanje :

Za redovno ciscenje dovoljno je pod prebriseti suvom krpom ili usisati. Ukoliko smatrate da je potrebno, ovu podnu oblogu mozete brisati vlaznom, dobro iscedjenom krpom.

Mrlje i fleke uklonite cim se pojave, koriscenjem sredstva za ciscenje. Ovo je vazece za sportske podove u zatvorenom prostoru. Na otvorenim prostorima pod je dovoljno oprati vodom po potrebi.