Opis poda :

Gumeni podovi se najčešće koriste u komercijalnim prostorima ili javnim objektima. Najčešća upotreba gumenih podova je u školstvu, zdravstvu, liftovima i u fiskulturnim salama ili u fitnes centrima. Ređe se ovaj materijal koristi u rezidencijalnim objektima ili enterijerima u kojima je estetika prostora vazna koliko i njegova funkcionalnost. Ipak, poslednjih godina trendovi se menjaju i ovaj materijal zbog svoje atraktivnosti ali i fizičkih karakteristika postaje sve privlačniji dizajnerima  i korisnicima enterijera i objekata različitih namena.

Nacin montaže :

Podloga preko koje se postavljaju gumene podne obloge mora da bude pripremljena, odnosno obrađena nivelišućom masom ( pogledati uslugu priprema podloge ). U zavisnosti od tipa gumene obloge (rolna ili ploča) postoje razliciti načini montaže. Montaža gumene obloge u rolni se vrši tako što se rolne lepe punom površinom lepkom predviđenim za podne obloge na bazi kaučuka. Maksimalna vlaga u podlozi je 2%.Spoj se zavrsšva preciznim ukrajanjem na bazi preklopa. Gumene obloge u ploči obično imaju svoju težinu ili se izrađuju sistemom interlocking poveza te se iste na postavci montirazju bez lepka.

Vreme montaze :

Vreme montaže gumenih podnih obloga zavisi od obloge preko koje se postavlja i konfiguracije prostorija.

Materijal :

Prilikom montaže gumene podne obloge potrebno je obratiti paznju na lepak koji se koristi prilikom montaže, kako bi gumena obloga bila trajno i kvalitetno ulepljena.

Izgled poda nakon završetka montaže :

Nakon završetka montaže gumena obloga mora da bude ravna i bez vidljivih spojeva.

Održavanje :

Ove podove je izuzetno lako održavati i ovo je jos jedan plus kada se postavljaju na mestima i u prostorima gde se ocekuje veliki protok ljudi. Guma ima svojstva da odbija prljavstinu i nečistoće sto je čini veoma lakim materijalom za održavanje. Ona ne upija tečnosti, za razliku od podova kao što je drvo, i nije podlozna flekama. Održavanje je izuzento lako, rutinsko brisanje prašine i brisanje vlažnom krpom i blagim sredstvom za čišćenje. Kod održavanja gumenih podova je važno izbegavati agresivna sredstva za cišćenje i hemikalije jer ove supstance mogu uticati da gumeni pod promeni boju ili ga na drugi način oštetiti.