Opis poda :

Gumeni podovi se najcesce koriste u komercijalnim prostorima ili javnim objektima. Najcesca upotreba gumenih podova je u skolstvu, zdravstvu, liftovima i u fiskulturnim salama ili u fitnes centrima. Redje se ovaj materijal koristi u rezidencijalnim objektima ili enterijerima u kojima je estetika prostora vazna koliko i njegova funkcionalnost. Ipak, poslednjih godina trendovi se menjaju i ovaj materijal zbog svoje atraktivnosti ali i fizickih karakteristika postaje sve privlačniji dizajnerima  i korisnicima enterijera i objekata različitih namena.

Nacin montaze :

Podloga preko koje se postavljaju gumene podne obloge mora da bude pripremljena, odnosno obradjena nivelisucom masom ( pogledati uslugu priprema podloge ). U zavisnosti od tipa gumene obloge ( rolna ili ploca ) postoje razliciti nacini montaze. Montaza gumene obloge u rolni se vrsi tako sto se rolne lepe punom povrsinom lepkom predvidjenim za podne obloge na bazi kaucuka. Maksimalna vlaga u podlozi je 2%.Spoj se zavrsava preciznim ukrajanjem na bazi preklopa. Gumene obloge u ploci obicno imaju svoju tezinu ili se izradjuju sistemom interlocking poveza te se iste na postavci montirazju bez lepka.

Vreme montaze :

Vreme montaze gumenih podnih obloga zavisi od obloge preko koje se postavlja I konfiguracije prostorija.

Materijal :

Prilikom montaze gumene podne obloge potrebno je obratiti paznju na lepak koji se koristi prilikom montaze, kako bi gumena obloga bila trajno I kvalitetno ulepljena.

Izgled poda nakon zavrsetka montaze :

Nakon zavrsetka montaze gumena obloga mora da bude ravna I bez vidljivih spojeva.

Odrzavanje :

Ove podove je izuzetno lako odrzavati i ovo je jos jedan plus kada se postavljaju na mestima i u prostorima gde se ocekuje veliki protok ljudi. Guma ima svojstva da odbija prljavstinu i necistoce sto je cini veoma lakim materijalom za odrzavanje. Ona ne upija tecnosti, za razliku od podova kao što je drvo, i nije podlozna flekama. Održavanje je izuzento lako, rutinsko brisanje prasine i brisanje vlaznom krpom i blagim sredstvom za ciscenje. Kod odrzavanja gumenih podova je vazno izbegavati agresivna sredstva za ciscenje i hemikalije jer ove supstance mogu uticati da gumeni pod promeni boju ili ga na drugi nacin ostetiti.