Opis poda :

Vestacka trava je izradjena od dekorativnih sintetickih materijala, koji oponasaju izgled prirodne trave. Nastala je iz potrebe za otpornijom sportskom podlogom koja se jednostavno odrzava.  Danas primenu ima i kod komercijalnih, javnih ili privatnih objekata. Osnovne karakteristike veštačke trave su vodootpornost, vodopropusnost i UV zaštita (omogućava dugotrajanu postojanost boje i svežine izgleda)

Nacin montaze :

Podloga preko koje se postavlja vestacka trava mora da bude suva I ravna. Vestacka trava se kao materijal izradjuje u rolnama širine 2 ili 4m. Vecina kvaliteta ima perforacije na poledjini koje sluze radi odvoda vode i lakseg susenja. Preporučeni način montaže je "plivajući" gde se spojevi lepe na sintetičku traku za spajanje rolni, poliuretanskim dvokomponentnim lepkom,  a krajevi se pričvršćuju za podlogu (lepljenjem, ankerovanjem ili otežavanjem raznim predmetima, zavisno od vrste podloge)

Vreme montaze :

Vreme montaze trave zavisi od konfiguracije prostorija. Obucene podopolagacke ekipe mogu da postave I do 300 m2  vestacke trave u jednom radnom danu ( 8 sati ).

Materijal :

Materijali koji se koriste prilikom montaze su sintetička traka za spajanje rolni širine 30cm, poliuretanski lepak predviđen za spoljne uslove, ankeri za pričvršćivanje za podlogu ako je to tucanik ili pesak. Ako se veštačka trava postavlja u unutrašnje prostore, zavisno od podloge može da se koristi i neoprenski lepak kako za satave tako i za krajeve.

Odrzavanje :

Rutinsko odrzavanje trave podrazumeva redovno usisavanje I podizanje flora. Dekorativna trava se moze prati vodom.